Naslovna strana Strateške domene Mapa projekata Novosti & saznanja
Mapa projekata u sklopu Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini
Interaktivna mapa omogućuje građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i Švicarskoj, institucijama vlade u obje zemlje, razvojnim partnerima i svim zainteresiranim za Švicarski program saradnje u BiH brzu i jednostavnu pretragu projekata koje se realizuju u BiH uz podršku Švicarske.
63.000.000 CHF
Švicarska sredstva za Bosnu i Hercegovinu za period 2021-2024
3
Strateške domene: Ekonomski razvoj i zapošljavanje, Lokalna uprava i općinske usluge i Zdravstvo
97
Međunarodnih i lokalnih organizacija koje sarađuju na projektima
39
Projekata koji se trenutno vode u Bosni i Hercegovini uz podršku Švicarske

Mapa projekata

Saznajte više o projektima u okviru Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini u strateškim domenima: Ekonomski razvoj i zapošljavanje, Lokalna uprava i općinske usluge i Zdravstvo.

Strateške domene

Saznajte više o projektima u sklopu Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini u strateškim domenama: Ekonomski razvoj i zapošljavanje, Lokalna uprava i općinske/opštinske usluge, i Zdravstvo.

Novosti & saznanja

Vijesti, podaci, posebne publikacije i brošure: saznajte kako izvještavamo o saradnji Švicarske i Bosne i Hercegovine kako bismo dugoročno i zajedno unaprijedili društveno-ekonomske uslove, poboljšali kvalitet života i doprinijeli održivom razvoju BiH.
Danas slavimo ##svjetskidanpčela🐝
Jeste li znali da je 🇨🇭 dom za 160.000 pčelinjih zajednica?
Više činjenica o pčelarstvu u 🇨🇭 pogledajte u ovom videu ⬇️
🇨🇭🐝🌺🐝🌼🐝🌸🇨🇭
Today we celebrate #WorldBeeDay! 🐝
Did you know that 🇨🇭 is home to 160,000 bee colonies?
More facts about beekeeping in 🇨🇭 in this video ⬇️
Otkrijte sa nama ljepotu malih gradova i sela Švicarske! Mnoga švicarska mjesta su nadahnula umjetnike iz cijelog svijeta. Koje biste od njih željeli posjetiti? 🇨🇭😍👉 Explore the serene beauty of Swiss towns adn villages! Many of Switzerland's small towns have inspired artists from all over the world. Which one of these would you like to visit? 🇨🇭😍👉 #Switzerland #swisscities #swissbeauty #myswitzerland…
🩺U proteklih 12 godina, #Švicarska podržava jačanje profesije medicinskih sestara i tehničara u BiH. Kao rezultat, preko 1,1 milion ljudi, uključujući 150.000 ugroženih, dobilo je pristup proširenim i kvalitetnim uslugama njege u zajednici. Više od 31.000 ljudi učestvovalo je u programima promocije zdravlja i prevencije nezaraznih bolesti. 📣"I dalje ostajemo predani poboljšanju zdravstvenih usluga,…
🇨🇭Nemo sa fantastičnim nastupom i pobjeda za Švicarsku na ovogodišnjoj Evroviziji 🎉
Čestitamo na izvrsnom nastupu sa pjesmom The Code 👏 #eurosong2024

🇨🇭🎶🎤🇨🇭

Swiss nemothings has won #Eurovision2024 🎉
Congratulations for a wonderful performance 👏
Nemo, you have really broke The Code 🇨🇭🙌 ❤️@eurosongcontest.official
📣Sind Sie Schweizer 🇨🇭 Bürger/in und interessieren sich für ein akademisches Praktikum an der Schweizerischen Botschaft in Sarajevo? 🇧🇦 🔗Weitere Informationen auf : https://www.eda.admin.ch/countries/bosnia-and-herzegovina/de/home/aktuell/stellen.html ‼️ Ihre Bewerbung können Sie bis um 17. Mai einreichen. 🇨🇭 🤝 🇧🇦 📣Êtes-vous un.e citoyen.ne suisse 🇨🇭 intéressé.e par un stage académique à l’Ambassade…
Da li ste se već vozili novim sarajevskim tramvajima?
Ambasador Daniel Hunn se danas sa zvaničnicima i partnerima Kantona Sarajevo uvjerio u sigurnost i udobnost novih sarajevskih tramvaja! 🚉 ✅Vožnju je organiziralo Ministarstvo saobraćaja KS na čelu sa ministrom Adnanom Štetom. Ulaganje u javni prevoz i mobilnost će poboljšati kvalitet života građana i građanki Sarajeva, a zasigurno će uljepšati i boravak brojnih turista koji posjećuju grad. ⭐️ Čestitamo…
Savezno vijeće Švicarske, koje djeluje kao vlada i kolektivno predsjedništvo Švicarske, sastavljeno je od sedam članova i članica (ministara). Svaki član vijeća je na čelu od jednog saveznog ministarstva i dolaze iz različitih kantona i regija Švicarske. Kako bi pokazali svoju privrženost različitim regijama u zemlji, Savezno vijeće od 2010. godine praktikuje da povremeno održava sastanaka izvan Federalne…

Zdravstvene investicije čine društvo zdravijim, ekonomiju snažnijom i budućnost svjetlijom

Publikacija ''Fiskalna održivost sistema zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini'' koja pruža sveobuhvatnu analizu finansijske održivosti sistema zdravstvene zaštite u BiH, objavljena je u okviru projekta'' Jačanje integriteta u procesu kreiranja listi lijekova u BiH''.

Priručnici i smjernice

U sklopu Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini izrađen je i publiciran niz važnih priručnika i smjernica. Njihov cilj je jačanje kapaciteta medicinskih sestara-tehničara i cjelokupnog zdravstvenog sistema u oblasti zdravstvene njege radi unapređenja obima i kvaliteta usluga koje pružaju medicinske sestre-tehničari stanovništvu Bosne i Hercegovine. Među njima…

Medicinske sestre-tehničari su temelj zdravstva

Oni čine većinu radne snage u zdravstvu, kako u svijetu, tako i kod nas (67%). Globalno je prepoznato da je sestrinska radna snaga ključna za zadovoljavanje rastućih zdravstvenih potreba stanovništva. Ovo se posebno odnosi na Bosnu i Hercegovinu, gdje je migracija zdravstvenih radnika već godinama značajna i gdje demografska i epidemiološka tranzicija…

Pacijenti u Brčkom učestvuju u procesu kreiranja listi lijekova

Dok Bosna i Hercegovina dobija zeleno svjetlo za početak pregovara o članstvu u EU, Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH napravio je značajan iskorak u sistemskom uključenju pacijenata u proces kreiranja listi lijekova

Ambasador Švicarske razgovarao o neutralnosti i diplomatiji na IUS-u

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) ugostio je švicarskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Daniela Hunna na sesiji tekućih Shuttle Diplomacy Talks u organizaciji Centra za balkanske studije pri IUS-u.

Pričajmo o rezultatima!

Pogledajte infografiku sa ključnim rezultatima Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini 2021-2024. koji su ostvareni u protekloj godini. 

Kleveta je kriminalizirana u Republici Srpskoj - Kako dalje?

Ovo je bio naslov i pitanje postavljeno na konferenciji u Konjicu koju je podržala Ambasada Švicarske u BiH, a implementiralo Vijeće za štampu i online medije u BiH.

O stranici

Ovom stranicom upravlja Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini. Cilj stranice je da poveća opće znanje i razumijevanje o projektima koje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske. Mapa prikazuje lokacije na kojima se projekti sprovode širom zemlje, kao i više informacija o ciljevima, aktivnostima i njihovim uticajima na krajnje korisnike.

Interaktivna mapa omogućuje građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i Švicarskoj, institucijama vlade u obje zemlje, razvojnim partnerima i svim zainteresiranim za Švicarski program saradnje u BiH brzu i jednostavnu pretragu projekata koje se realizuju u BiH uz podršku Švicarske.

Stranica prikazuje posvećenost Švicarske jačanju socijalne, ekonomske i političke inkluzije u Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Švicarska teži da doprinese daljem razvoju demokratskog političkog sistema i socijalne tržišne ekonomije koji se zasnivaju na odgovornim javnim i privatnim akterima kao i na aktivnim i osnaženim građanima. Koristimo iskustva i znanja iz Švicarske i Bosne i Hercegovine kako bismo razvili programe i rješenja u korist trenutne i budućih generacija.

Budite u toku sa aktuelnim informacijama o projektima koje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske prateći nas na ovoj stranici i socijalnim mrežama. Za više informacija o angažmanu Švicarske u Bosni i Hercegovini posjetite stranicu Ambasade.