Naslovna strana Strateške domene Mapa projekata Novosti & saznanja

MarketMakers

Jedan od najvećih izazova s kojima se Bosna i Hercegovina suočava jeste pitanje smanjenja visoke nezaposlenosti mladih. Sam problem ima mnogo dimenzija, međutim, činjenica je da na tržištu rada nema dovoljno radnih mjesta za mlade ljude. Projekat MarketMakers usmjeren je na stvaranje novih mogućnosti zaposlenja za mlade ljude u privatnim kompanijama unutar tri ekonomska sektora.
Preuzmite informativni list projekta

Cilj projekta jeste kreiranje mogućnosti zaposlenja za mlade žene i muškarce u dobi između 15 i 29 godina. To uključuje mlade koji traže zaposlenje, one koji rade neformalno ili u lošim uvjetima, srednjoškolce koji donose odluke o budućoj profesiji, mlade ljude koji se educiraju i učestvuju u stručnom osposobljavanju, kao i mlade profesionalce koji žele raditi na razvoju vlastite karijere. Projekat je također usmjeren na razvijanje novih i poboljšanih usluga za privatni sektor na odabranim tržištima, što bi potaknulo i olakšalo kreiranje novih radnih mjesta.

Strateška domena Ekonomski razvoj i zapošljavanje
Status Završen
Implementatori Kolektiv d.o.o., Helvetas
Projekt implementiran u Federacija Bosne i Hercegovine, Republika Srpska
Kantoni Unsko-sanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton Sarajevo
Općine/Opštine/Gradovi Banja Luka, Bihać, Grad Sarajevo, Mostar, Mrkonjić Grad, Trebinje, Tuzla, Zenica