Naslovna strana Strateške domene Mapa projekata Novosti & saznanja

O stranici

Ovom stranicom upravlja Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini. Cilj stranice je da poveća opće znanje i razumijevanje o projektima koje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske. Mapa prikazuje lokacije na kojima se projekti sprovode širom zemlje, kao i više informacija o ciljevima, aktivnostima i njihovim uticajima na krajnje korisnike.

Interaktivna mapa omogućuje građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i Švicarskoj, institucijama vlade u obje zemlje, razvojnim partnerima i svim zainteresiranim za Švicarski program saradnje u BiH brzu i jednostavnu pretragu projekata koje se realizuju u BiH uz podršku Švicarske.

Stranica prikazuje posvećenost Švicarske jačanju socijalne, ekonomske i političke inkluzije u Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Švicarska teži da doprinese daljem razvoju demokratskog političkog sistema i socijalne tržišne ekonomije koji se zasnivaju na odgovornim javnim i privatnim akterima kao i na aktivnim i osnaženim građanima. Koristimo iskustva i znanja iz Švicarske i Bosne i Hercegovine kako bismo razvili programe i rješenja u korist trenutne i budućih generacija.

Budite u toku sa aktuelnim informacijama o projektima koje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske prateći nas na ovoj stranici i socijalnim mrežama. Za više informacija o angažmanu Švicarske u Bosni i Hercegovini posjetite stranicu Ambasade.