Print to PDF
Preuzmite informativni list projekta

KROOV

Umjetnost ne bira prostor! I neiskorišteni krovovi poput krova Narodnog pozorišta Republike Srpske mogu biti idealno mjesto za organizaciju radionica, izložbi i druženje.

Strateške domene:
Kultura
Teme:
Male akcije
Status:
Završen
Implementator:
UG Prostor
Projekti implementirani u:
Republika Srpska
Općina/Opština/Grad (1):
Banja Luka

 U okviru Kroovfesta organizovano je pet kreativnih radionica  Rooftecture workshop, Rooftale, Roofillustrate workshop, Mask unsound workshop i Sound unmasked workshop, koje su vodili 

 umjetnici iz Banje Luke, Sarajeva i Zagreba. Korisnici projekta su bili djeca, studenti arhitekture, učesnici različitih dobi i šira javnost. 

Osim „oživljavanja“ krova cilj projekta je bilo i predstavljanje novih umjetničkih praksi. Studenti arhitekture prostor su oplemenili drvenim namještajem i prozračnimmaterijalima. Ispisane su nove bajke inspirisaneBanjalukom, njenim duhom, Pozorištem iKroov-om. U bojama „iz sna“, najbolje bajke su dobile i svoje ilustracije. A djeca su se upoznala s neobičniminstrumentima poput himalajskih zdjelica, zafir zvončića i okeanskih bubnjeva, i pravila maske u trećoj dimenziji, u kojoj slon može biti i tigar.